Kerstkleding baby: shop de feestelijkste outfits! (2024)

Kerstkleding baby: shop de feestelijkste outfits! (1)

Kleine kerstmutsjes, rode jurkjes, gouden vlinderdasjes, rompertjes met rendieren en die oh zo foute kersttrui. Kerstkleding voor je baby is een feestje op zich! Vier jij dit jaar je eerste kerst met je baby en wil je helemaal losgaan met fotoshoots bij de kerstboom en feestelijke outfits? Dan zit je hier goed, want wij tippen je de leukste tips voor newborn kerstkleding. Zo hijs je je baby in het gezelligste kerstpakje. It’s Christmas baby!

Kersttrui voor je baby

Baby it’s cold outside – en daarom komt een warme trui goed van pas! Een foute kersttrui voor je baby, welteverstaan. Want kerst is geen kerst zonder een foute kersttrui, ook voor jullie kleintje. Naast de bekende foute kersttruien met hysterische kleuren en drukke prints, zien we dit jaar trouwens ook knusse baby kersttruien met minder felle kleuren, zoals beige, bruin en groen. Het is dus maar net hoe ‘fout’ je je baby kersttrui wilt maken. Bij de volgende winkels kun je terecht voor de schattigste kersttruien voor je baby.

 • H&M heeft erg leuke kersttruien voor baby’s.
 • Ook bij de Hema vind je knusse kerst kleding voor je baby.
 • Bij Zalando kun je terecht voor een gezellige baby kersttrui met rendieren.
 • Ruitjespatronen ademen kerst: daarom is zo’n warm kerstvest heerlijk voor je mini.
 • Zoek je een rustige kersttrui voor je baby? Bij Zara vind je leuke truien in aardetinten.
 • Niet fout maar wel lekker fluffy: dit zachte rendiertruitje.

⭐️ Tip: Een simpel rood vestje, een trui met ruitjesmotief of een trui met Noors patroon is niet alleen kerstig, maar kan ook los van de feestdagen gedragen worden. Zo heb je er iets langer plezier van.

pin

Baby kerstpakje

Je ziet het al helemaal voor je: je baby in een schattig kerstpakje, schaterend van het lachen op een kleedje naast de kerstboom. We beginnen bijna te kirren van het idee alleen al! Gelukkig kun je dit jaar te kust en te keur voor het ultieme baby kerstpakje. Kies bijvoorbeeld een van de volgende guitige kerst outfits voor je baby.

Smoking of kerstjurk voor je baby

Gaan jullie dit jaar op chic, of vind je het gewoon een heel gezellig idee om je baby in een schattige kerstjurk te hijsen? Dan zijn er heel veel gezellige opties om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een rode velvet kerstjurk voor je baby. En met een rokje van tule til je de kerstkleding van je baby meisje naar een nog hoger niveau. Voor een jongen kun je helemaal losgaan met een schattige smoking en een kerstig vlinderdasje. Zo is hij helemaal het heertje! Dit zijn onze tips.

Creëer een nostalgisch gevoel met een kerstjurkje (of pak) met ruitjespatroon.

pin

Pastelkleurige kerstkleding voor je baby

Denk je bij lichtroze, lila, wit en geel alleen aan Pasen? Dit jaar zijn pastelkleuren juist perfect voor de winter. En wij snappen wel waarom, want zo lijkt je baby nog meer op een engeltje. Welke baby kerst outfit kies jij voor je prins(es)je?

pin

Newborn kerstkleding: Cartoons en comics

Ja, je leest het goed: tekenfilm- en stripfiguren mogen ook aanschuiven bij het kerstdiner! Denk aan Marvel-superhelden, Disneyfiguren en Winnie the Pooh. Zo geniet je mini van een kerstfeest met een speelse twist. Helemaal gezellig ✨

🎄Tip: Hou het subtiel en kies in plaats van een complete baby kerstoutfit voor kerstige babysokjes.

pin

Baby kerst outfit: DIY!

Het is natuurlijk heerlijk om een leuke kerst outfit voor je baby aan te schaffen. Maar je kan de kerstkleding van je baby ook heel makkelijk zelf maken. Geen zorgen, we verwachten niet van je dat je een complete babytrui breit. Maar met een paar simpele trucs kun je voor kerst een superleuke outfit voor je baby maken. Wat vind je bijvoorbeeld van de volgende newborn kerstkleding ideeën?

Kerstige baby haarband met strik

We beginnen met een klassiek geval: kleine moeite, groots effect! Want met een feestelijke strik zorg je meteen voor een onmiskenbaar kerstgevoel. Strik erom en klaar!

Dit heb je nodig:

 • Breed lint van stof (ga voor een stretchy materiaal).
 • Schaar.

Zo pak je het aan:
Gebruik je baby’s hoofd om de maat te bepalen en leg op dat punt alvast een simpele knoop (niet te strak natuurlijk). Zorg dat je na het leggen van de knoop nog genoeg lint over hebt voor het maken van een strik. Maak een feestelijke strik en voilà, je baby is een prachtig kerstcadeautje!

pin

DIY kerst draagzak

Ja, je leest het goed: we delen een onvervalste DIY voor het maken van een kerst draagzak. Binnen 5 minuten heb je een enorm feestelijke draagzak, en je hoeft je baby er niet eens bij te betrekken. Ideaal!

Dit heb je nodig:

 • Draagzak
 • Kerstslinger
 • Eventueel: plastic kerstballen

Zo pak je het aan:
Pak je draagzak erbij en behang hem met de kerstslinger. Dit kun je doen door de slinger om de bandjes en knoopjes van je draagzak te wikkelen. Eventueel kun je elastiekjes gebruiken om de slinger hier en daar iets steviger vast te maken. Vervolgens behang je de slinger met de plastic kerstballetjes.

pin

Kerstshoot voor je baby

Say cheese! Dos je je baby dit jaar uit in een extreem schattig kerstpakje? Dan is het natuurlijk zonde als je je kerstbaby niet op de gevoelige plaat vastlegt. Ga dan ook helemaal los met een baby fotoshoot! Kerst is namelijk hét moment om feestelijke plaatjes te schieten – zeker als dit jullie baby’s eerste kerst is. De kerstkleding voor je baby heb je nu al onder controle. Verder mag je het zo gek maken als je wilt: nepsneeuw, kerstlichtjes, kerstcadeautjes, kerstmutsen, hondjes met geweien: alles is mogelijk. Daarna wil je de foto natuurlijk het liefst zo snel mogelijk op social media delen. Maar je kunt de kerstfoto ook gebruiken als basis voor jullie kerstkaart. Zo is jullie kerstige mini het stralende middelpunt van jullie kerstgroet.

🎄 Op zoek naar handige fototips? We vertellen je graag alles over het maken van de leukste kerstfoto – ook met kinderen!

Kerstkleding baby: shop de feestelijkste outfits! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 5331

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.